We are going downtown, baby

Om nagra timmar kommer jag att befinna mig pa Vinyl, ikladd fransk identitet, drinkandes cranberry vodka-drinkar och dansa tills de tander lamporna och mer eller mindre tvingar hem oss. Yey!

An sa lange har jag haft en stralande helg. Jag var pa stralande humor nar jag vaknade igar, jag kande mig tillfredsstalld, harmonisk och sa var det ju fredag igen. For forsta gangen pa nastan sju manader satte jag mig pa en cykelsadel igar, tillsammans med Christelle, och cyklade till the town of Honoeye Falls. Dar vi satt vid fallet och njot av en underligt varm varkvall inledde vi ocksa vara fransklektioner. Hon pratade pa och jag forsokte att folja med sa gott det gick, vilket var ganska bra. Vi cyklade tillbaka for att byta till det numera val anvanda fordonet Bilen och bege oss till en China buffe for att mota upp med de andra tjejerna. Vi var elva tjejer igar. Det var sa himla, himla trevligt! 

"Where you the only white people there"?, fragor smarthuvudet till jag en morkhyad tjej. Nar jag upptacker vad jag sagt hojer jag handen och liksom ger fragan over till den vita tjejen som ocksa var med. Hahaha!

Jag maste saga att livet ar forjaklabra just nu! Vi har svensk sommar har redan med uppemot 25 grader, min vardmamma har varit jattegullig den senaste tiden och jag har ett handelserikt och trevligt liv. Ja, bra mycket finare an sa har blir det nog inte. 



En ny sasong tar vid

image140

Okej, nu vagar jag tro pa det. Jag vagar tro pa att varen antligen ar har. De senaste tva veckorna har varit fantastiska med nagra fa undantag. Vi har haft temperaturer pa uppemot 20 grader och det ar jatte-,jatteskont efter den har langa vintern som vi har haft. Harligt! Barnen leker utomhus hela dagarna och jag far tillfalle att spela tennis om kvallarna.

Jag och Christelle spelade tennis idag igen. Jag maste saga att om det gick skitdaligt sist sa gick det ganska hyfsat idag... forutom ett par tio bollar som akte over pa den intilliggande courtens bana. Inte kan man ju skratta och ha sig heller, tennis anses ju vara en overklassport. 

Min varmamma var sa gullig idag nar hon sa till mig "you're such a good au pair". Det varmde i hjartat.

la francais weekend

I stort sett hela helgen har spenderats med Christelle (nu aven kallad Cookie). Vi har atit franska crepes och sett sjukt manga episoder av Sex and the city. Vi har ocksa spelat tennis for forsta gangen det har aret samt shoppat en hel del.  Jag rustar upp infor Mexiko resan. Jag kope ett par sjukt snygga shorts, jakligt lackra converse sommarskor samt linnen och sommarstrumpor. Mexiko ar ju bara 2 veckor ivag nu. Viva la Mexico!

Men, for det finns ju alltid ett men, sa ar det saklart samsta mojliga timing med allt annat som forsiggar runt omkring mig. Jason Mraz spelar i Toronto och Paramore och Jimmy eat world spelar i Rochester Samma helg som jag ar borta. Jag kan inte forsta varfor allting ska ske pa en och samma gang. Jag var ledsen over det faktum att tjejerna kommer att ga dit utan mig, men bara for en kort stund... tills jag insag att jag om tva manader kan ga och se REM i Toronto! Jag maste fa med mig fler personer pa det har, det hade varit sa fint och bra.

Jag och gitarren akte hem till Asdis igar for att jamma lite ihop. Jag insag att all min kunskap fran Medborgarskolan ligger begravd nanstans langt under ytan av Atlanten. Men nu ar min gitarr stamd har jag bestamt mig for att fiska upp svinget och borja ova lite mer.

I USA ar det just nu Spring break for alla kidsen, vilket kort och gott innebar att jag maste underhalla bada barnen hela dagarna. For att vara arlig ar det fruktansvart och jattesvart, speciellt da ett av mina vardbarn i stort sett vagrar att  lamna huset. Sa igar lekte vi forst Hus (typ mamma, pappa, barn), sen lekte vi Sjukhus och darefter atergick vi till att leka Hus igen... Och da hade det anda bara gatt halva dan.

Tack for kommentarerna forresten! Kul att ni har fatt tummen ur nu!

Vad spelas pa P3 just nu?

image135

Karin, jag och Cecilia at pizza mitt i natten. Om man tittar ritkigt noga kan man faktiskt se en av de dar kraftiga amerikanerna i bakgrunden ocksa. 

Jag har mina ursakter for att inte ha uppdaterat, en av dem ar att vi har haft problem med vart Internet (som ocksa ar en ursakt till varfor jag inte har ringt), en annan ar att jag har haft en fullsmockad helg. Som jag tankte beratta mer om. Fina, fina helg.

Fredag kvall akte jag och Karin till Geneseo for att spendera Cecilias sista fredagkvall i det har landet. Vi fick ocksa se hennes da tva dagar gamla (och nya) vardbarn, sa himla gullig! Sedan at vi massvis med mat och godis innan vi slutligen kunde lamna huset for att gora Geneseos enda utestalle/lada osaker! Vi drack trevliga drinkar och dansade jarnet anda tills de stangde. Precis som nar vi festade tillsammans i Toronto, sa blev det sadar sallsynt roligt och lyckat. Och sjalvklart lyckades vi fa ett grymt roligt videoklipp pa kameran aven denna gang.



I lordags lunchade vi med Erika och hennes pojkvan. Darefter akte jag till Christelle och umgicks lite med henne, gjorde det vanliga, det vill saga kollade pa nagra avsnitt av Sex and the city. Vi ar faktiskt halvvags in i fjarde sasongen nu. Sa om allt gar som det ska sa ska vi ha sett klart alla sasongerna innan det ar dags for filmpremiaren, vilken ager rum den siste maj. Jag ar valdigt exalterad! Nu kan man till och med aka pa resor till NYC med sex and the city teman. Man kan tydligen valja vilken karaktars resa man vill gora. Om man valjer Carrie ar man exempelvis mer inriktad pa shopping, medan om man valjer Charlotte ar mer inriktad pa konstmuseeum. 

I sondags akte vi skidor, jag, Kristien och Christelle. Det var absolut sista gangen for sasongen. Det marktes val lite pa vadret ocksa. Det var sa varmt att konstsnon smalte pa toppen av berget sa att vi nastan kunde badat dar uppe istallet. Det harliga med den har avslutningen var att vi akte svarta backar i stort sett hela dan. Nar vi var dar tva manader tidigare pekade vi pa samma slingor och sa att AAALDRIG ska vi aka ner for de dara iallafall. 

image139

I mandas kvall kom Kristien hit och kollade pa Notes on a scandal med bland andra Judi Dench och Kate Blanchett. Det ar en valdigt sevard film! Det var en fin kvall ocksa, aven om hon kicked my butt in Yatzee. 

Okej, sista dagen jag tanker rapportera om ar tisdags kvall. Kristien och Christelle kom hit och spelade spel, da det var sista dagen fore Kristiens avresa till Florida. Vi spelade Yatzee och nagot tyskt kortspel som paminner om svenskans 31. Vi satt ocksa med vara kalendrar och forsokte planera in sommarens resor. Det fick oss att inse att det har aventyret snart ar over. Det ar verkligen inte alls manga helger dar ingenting ar inplanerat. Det ar helt galet! April kommer snart att vara over, efter Mexikoresan. I maj kommer Kristiens syster hit, da ska vi aka till Kanada en helg och Boston en annan. I juni aker Christelle till Frankrike, nar hon kommer tillbaka aker vi till Chicago. Innan Christelle aker pa sin 19 dagar langa Europaresa med sin vardfamilj i juli ska vi forsoka aka till Ohio eller kanske Washington DC. Sen ar vi faktiskt inne i augusti och da aker de bada hem. Atminstone Christelle, Kristien kan ju fortfarande bestamma sig for att forlanga sitt ar.

Hur som helst, det ar galet hur snabbt tiden gar! Jag har sagt det forut men jag sager det igen, jag kan inte forsta det! 

Slutligen har jag en fraga till er dar hemma som har koll pa P3. Jag kan val erkanna att jag saknar svensk radio och tv litegrann och skulle vilja veta vad for svensk musik som spelas pa P3 just nu? Kom igen, ni maste halla mig uppdaterad om sadana saker. 

Tegan and Sara - I know, I know, I know
http://www.youtube.com/watch?v=_z2XTkAoKlg&feature=related


Han kommer med solsken till mig

image134

Jag och Karin hade minsann en fin dag igar. Forst igar morse kom hon hit 
och at pannkaksfrukost med mig, senare pa kvallen akte jag hem till henne och hade en scrapbook night. Det slutade med att det bara var vi tva, sa vi svenskade till det och lyssnade pa Lars Winnerback och Grymlings, samt at de
 rodsvarta dodskallehuvuden som vi tycker sa mycket om. 

Det borjar antligen bli var har i Rochester, och med varen kommer ju Lars Winnerback. Att lyssna till honom frambringar sa mycket varkanslor och minnen att jag kom pa mig sjalv med att se sadar fanigt glad ut idag nar jag satt i bilen och lyssnade. Jag sag pa hans hemsida att han faktiskt skulle starta sin sommarturne i Helsingborg i ar. Jag kan bara forestalla mig hur fint Sofiero kommer att gunga.

GRATTIS LINNEA TILL DITT KORKORT! Jag laste precis mailet for henne och det fick mig att tanka pa nar jag sjalv tog mitt, for snart tva ar sedan (hur snabbt har inte den tiden gatt?!). Da fick jag ta ledigt nagra timmar fran skolan for att kora upp, jag bad Linnea att inte beratta for nagon varfor jag var borta. Det hade hon saklart gjort anda, sa alla visste ju och undrade hur det hade gatt nar jag kom tillbaka till skolan. Till de fa som informationen inte hade natt skulle hon snart beratta det med. Sa detta ar val mitt satt att saga det till sa manga som mojligt. Aterigen grattis! 


Vinyl & sex

image133


Antligen fick jag prova pa nattlivet i Rochester! I fredagskvall akte jag, Christelle, Kristien, Susie och Felix downtown for att partaja pa Vinyl. Jag hade sa sjukt roligt! Kristien hade av nagon anledning med sig en engangskamera istallet for sin digitalkamera och nar vi kom hem senare samma natt visade det sig att alla korten pa kameran var tagna (?!). Vi hade absolut ingen aning om vad vi hade tagit pa och nar. Sa illa var det. Men jag kan Starkt rekommendera att ta med er en engangskamera istallet for den digitala vare gang ni gar ut, det ar SA overraskande och det kommer garanterat att bjuda pa manga skratt!

Lordagmorgon kommer Alyssa in pa mitt rum klockan sex och vacker mig (tack gode Gud for morgonpigga barn!). Sen var det ju bara satta igang och jobba, i 10 timmar till innan jag kunde skjutsa dem till deras moster dar de skulle spendera natten. Christelle och Asdis kom over och sag klart sasong 3 av Sex and the city. Vilket innebar att vi har kommit halvvags.

Precis som jag har kommit halvvags. Idag ar det exakt 6 manader sedan jag satte mig pa det dar taget mot Kastrup, som skulle ta mig till flyget till New York, vilket senare skulle ta mig till flyget till Rochester. Jag ar alltsa halvvags nu, det har aldrig kants battre. Jag ar lycklig. 

De senaste dagarna framfor allt har varit sa fruktansvart fina. Det har visat sig att det i Rochester visst kan finnas en hel del action aven om det vid forsta anblicken ser stendott ut. 



RSS 2.0