bruce springsteen

bruce springsteen ar pa turne och jag ska se honom om idag en vecka! biljetterna var utsalda, men pa nagot fantastiskt satt sa lyckades kristien fa tag pa tva i alla fall. iofs kostade de 95 dollar styck, men det kan det latt vara vart!

jag fick ett himla gulligt uppvaknande idag: michael kom in i mitt rum med nagra mynt i sin hand. jag fragade varfor han hade pengar i handen, "it's for you, because you're always so nice to me", svarar han. jag sager att jag hellre ser att han sparar de pengarna. "okay, then i will save my money and buy you a webkinz".
alla ar ratokiga i webkinz har! for er som inte vet vad det ar sa fungerar det som sa: du koper ett gosedjur och far en medfoljande kod som du sedan kan skapa ett konto till pa webkinz.com. dar tar man hand om det har djuret: matar det, inreder dess rum, spelar spel mm. snillena bakom detta tjanar sakerligen sjukligt mycket pengar da det paggar en tavling mellan barnen om vem som har flest. alyssa har runt 15 stycken. en kostar 15 dollar. jag forstar att svenska foraldrar redan fasar infor denna booms ankomst till svea rike. 





romantik i france

image108

det ar tydligen dar det hander. christelle kom antagligen tillbaka fran tva veckors semester i frankrike - forlovad! hur coolt ar inte det! vi hade en jattelyckad kvall tillsammans pa starbucks dar alla fick delge vad de gjort de senaste tva veckorna. tyvarr drojer det en manad innan vi har tid over till varandra igen, bortsett fran sondagens skidakning da. som inte ar en detalj som det kanske lat som, utan snarare veckans fetaste hojdpunkt!!!

image109

till min glada forvaning sa ar snon antligen tillbaka med rejala mangder har i rochester! jag menar, om jag bara far vara med om den har vintern en gang i mitt liv sa kan den ju lika garna vara rejal. finns ju en risk for att jag ar tillbaka pa vastkustens helsingborg nasta ar. vintern dar ar ju som bekant allt annat an vit, fin och trevlig.

jag kommer att jobba mycket kvallar den har veckan, men med alla resor som jag vantas gora inom det narmsta sa ar det bra ur min planboks synvinkel. jag kommer till och med att jobba for grannen ATTA timmar pa lordag, som har FYRA barn. det kommer att bli en utmaning, men den familjen ar sa sjukt gullig. mitt grannskap ar verkligen som det fina grannskap man kan se i en del amerikanska filmer. alla har stora, fina hus med hund som har elektroniskt koppel. tidningen ligger slangd pa uppfarten. alla snackar med varandra. om vi bakar kakor gar vi over till grannen och bjuder pa dem. ah, jag gillar det sa mycket! det ar sa mysigt.

det ar tva veckor kvar tills emily kommer hit (13:e mars)! jag ar exalterad och upprymd och kan knappt vanta tills dess! 





what happens in toronto stays in toronto

image102


men jag kan ju avsloja att jag av nagon underlig anledning har ett blamarke pa lappen idag. hur som helst, toronto var BAST! vi hade sa himla, himla roligt!
vi akte tidigt pa lordag morgon, checkade in pa vandrarhemmet, strosade runt i chinatown och kensington market, sedan vidare mot torontos svar pa times square - dundas square- darefter shoppade vi i en underground mall, gjorde vid oss, hangde i baren pa vandrarhemmet och spelade biljard och sa slutligen gick vi vidare till den klubb dar vi shakade hela natten. ah, det var sa klockrent roligt!!! 

vad jag kommer att minnas fran den har resan:

1) Nar cecilia rokte ("Did I do it?")
2) Karins och mina flyktforsok
3) En gammal au pair, maria-clara, i form av en liten gosedjurs kanin som fick vara med pa massor av kort. vi inspirerades av en film dar nagon stjal en anka fran nagons tradgard, sen tar de en massa kort med den har ankan pa olika platser de besoker. vilken ar filmen???? 
4) "you make me feel like dancing, I wanna dance the night away"
5) bilresan: teddy grahams, musiken, solglasogonen,geneseo-ljusen
6) "maybe it's in the car"

bilder uppladdas imorgon formiddag.

nar jag kom hem idag upptacker jag ett litet paket som ligger pa diskbanken i koket. gissa om inte emily har skickat de saker som jag bad om att hon skulle ta med sig nar hon kommer och halsar pa (SNAAAART!!!). det var sa himla, himla sott! ah, jag kan inte vanta tills du kommer hit.






ehm, har inte tid

- torontobaby vantar.

black diamond

JAG tog mig ner for en SVART backe idag! som tur var levande, da detta inte var helt sjalvklart. det borjade med att jag snackade med en av skidinstruktorerna i liften, nar vi kom av fragade jag honom vad det dar var for sorts backe "black diamond", svarade han och tillade snabbt att jag kunde fa aka ner med dem. det borjade hyfsat om an nagot okontrollerat, men efter ett tag sa forlorade jag helt kontrollen och pa nagot satt lyckades jag hamna pa mage och GLED nedfor backen, fortare och fortare, utan att kunna minska farten pa nagot satt i sakert 15 meter. till slut sa kunde dock en av killarna fa stopp pa mig. "I took the whole mountain with me" sa jag da. Haha! Det var sa roligt!

Det var om mojligt annu roligare att aka idag an igar! Jag traffade sa manga trevliga manniskor i liften och det var sa fint vader att aka i. Och trots incidenten i black diamond sa kanner jag anda att det gar framat. Det ar sa sorgligt nar jag tanker pa att jag sakert bara har en manad kvar pa mig att aka innan sasongen ar over. 

Igar sag jag och Emma Transamerica. Jag tyckte om den. Jag tyckte om att se en film som beror nagot sa udda inom filmvarlden som de transsexuellas situation och jag tyckte att dem gjorde det riktigt  bra. Den var bade rolig, informativ och tankevackande. 

For alla som har lyssnat pa mitt eviga tjat om soppa i alla dess former sa tog jag mig antligen i kragen igar och lagade morotssoppa. Den blev till och med god. 

- om jag bara skulle forlangt ett halvar sa skulle jag akt hem imorgon... det ar en javla tur, for jag har inte packat!

- om jag skulle varit du och forlangt ett halvar sa skulle jag aka hem imorgon


papa jacks

back on track. min vardmamma var gullig nog att bjuda ut mig pa lunch pa tu man hand igar. det var sa himla trevligt och hon sa sa fina saker. det fick den har veckan att starta pa det goda satt som jag hade hoppats pa. veckan fortskred pa samma ypperliga satt genom SKIDAKNING idag! barnen ar pa ski camp och jag kor dem dit, sa da passade jag ocksa pa att ta en svangom i backen. shop, shop, shop! far val se om min kropp ar i tillstand att aka imorgon igen, men det hade ju varit ytterst trevligt att hanga med fred och dan imorgon ocksa.

har dessutom tagit kontakt med nazareth college och det lutar at att jag ska ta en kvallskurs i political science. ohh, det kommer att bli sa sjukt roligt! dessutom hade det varit stimulerande med lite hjarnaktivitet. 

- Oh no I can't! ...I don't want to!

image100

jag vet inte vad det ar med mig men jag ar bitter, nere, jattetrakig och fylld med massa svara kanslor och tankar som jag inte riktigt vet var jag ska placera eller hantera. aven om jag har stracksett hela forsta sasongen av vanner och kunnat skratta, ursakta asgarva, at allt som kommer ur phoebes mun sa forsvinner liksom inte den dar kanslan. den ar djupare forankrad an sa och jag vet inte vad jag ska gora for att komma at den, men nagot maste goras. det har haller inte. vad jag hoppas pa ar att toronto kommer att vanda den har trenden. 


www duck

- emma, how do i write webkinz world? www duck...?



super delegates

image97
jag skrev och skrev och skrev och sa helt plotsligt stanger internet ned sig sjalv. det tog mig 1,5 timme att na det tillstand da jag klarar av att se den har webbsidan igen. 

hur som helst, helgen var lugn. inte for att jag haft nagon vild helg i det har landet (an... forhoppningsvis) men jag gjorde liksom inte sadar jattemycket. jag hade tid att lasa ut den bok som har "hindrat" mig fran att ga till gymmet de senaste tva veckorna.  laste Stenhuggaren av Camilla Lackberg som jag fick av mamma i julklapp. nu forstar jag allt karins snack om lackberg...

igar var barnens skolor installda for att det var for Kallt. inte for att det var for mycket sno, inte for att det var stormigt ute, nej for att det var for KALLT! herregud, barnen gar for tusan i skolan inomhus! men faktum ar att det faktiskt ar sjukt kallt har just nu. Det har varit nere pa -20 C. Tyvarr medforde det att vi inte kunde aka skidor i sondags. 

det tragiska ar att nu kommer det att droja lange innan jag far tillfalle att aka igen. christelle och kristien har namligen bada lamnat mig for tva veckors semester pa olika hall. for att vara arlig passar det anda ganska bra med den period jag ar inne i just nu. jag vill bara vara hemma och vara for mig sjalv for ett tag. 

det var namibia-jennies fodelsedag i lordags! jag hade bakat en chokladtarta, gjort ett gigantiskt fodelsedagskort, blast upp ballonger, inhandlat frukost och bestamt att overraska henne i lordags morse. emma, anja och jag kom dit klockan nio pa morgonen, smog upp pa hennes rum och sjong happy birthday for henne. sen spenderade vi resten av dagen med att bara hanga, kolla pa film och slutligen ata ute med nagra andra tjejer ocksa.

jennie visade filmer for oss fran hennes liv i namibia och jag kan saga er att alla de bilder ni har framfor er nar ni hor afrika stammer! for mig kanns det helt ofattbart! jag har forstatt att jag ibland ar for kritisk nar jag hor eller ser saker, jag tror liksom att det bara ar sa pa tv. eller det ar nog snarare sa att jag tror att det visst ar sant, men jag tror inte det ar hela sanningen. och det har jag val mer eller mindre fatt bekraftat ocksa - storstader i namibia ar som vilken storstad som helst. det ar nar man kommer utanfor det civiliserade som man har gjort en upptackt.

det vacker ocksa sa manga tankar inom mig. jag kan inte forsta att vi nu lever sa lika liv: har samma jobb, har en fritid som mer eller mindre innehaller detsamma, har alla de bekvamligheter man kan onska och sa vidare. och sa nar det har aventyret ar slut sa ar det verkligen slut. hon atervander till sitt namibia for att aterigen jobba med hiv/aids-smittade. jag atervander till sverige for att plugga. gratis.

jag har lart mig annu mer om presidenvalet nu. jag har lart mig att det finns nagot som heter super delegates och att folk ar radda for att dessa kommer att avgora vem av obama och clinton som kommer att representera demokraterna. nar folk nu rostar for en kandidat sa far ju kandaditerna ett visst antal delegater var. den som i slutandan har flest delegater kommer att representera sitt parti. grejen med super delegates ar att dessa inte vals av folket utan de ar liksom alltid dar, vid sidan om, och kan rosta pa vilken kandidat de vill. grejen ar ocksa att det finns 700-nagot super delegates. i nulaget leder clinton bara med 27 delegater fore obama vilket innebar att det sakerligen kommer att vara dessa super delegater som kommer att avgora i slutandan. men det kommer att droja lange innan den har dramatiken ar over.


image98
image99



super tuesday

image88

idag ar det sk super tuesday! for de som inte vet sa innebar det att man som amerikan idag ska ga och rosta pa vem man vill ska representera det parti som man sjalv star for. i vissa stater har man redan rostat, men idag har/ska hela 24 rosta samtidigt, vilket ar det flesta antalet stater nagonsin pa en super tuesday. 

pa demokraternas sida ser det ut att vara lika jamnt som man hade kunnat forutspa mellan obama och clinton medan det pa republikanernas sida egentligen bara finns ett alternativ - Mc Cain. klockan ar kvart i elva amerikansk tid och i vissa stater kan man fortfarande rosta, sa jag kommer dessvarre inte att stanna uppe och folja hur det hela artar sig. ska dock bli mer spannande an vanligt att vakna upp i morgonbitti.

om jag sjalv hade mojligheten att rosta? hillary!



4

image87


8 manader kvar. innan dess ska/har jag intentionen att: ta tennislektioner. aka till florida, vastkusten, boston, washington dc. fortsatta jobba pa min skidakning. ta en engelskkurs. aka bat ut till niagarafallen. se en amerikansk fotboll- och baseball match. 

what else?

swein resort

image77

igar var latt en av mina basta dagar har! jag, kristien och christelle akte en timmes bilresa soderut till swein resort dar vi akte skidor hela dagen. ah, jag vill tillbaka! 

givetvis blev det dramatik vid liften den har gangen ocksa! kristien och christelle delade sittliften framfor, medan jag och deras skidlarare skulle dela den bakom. han sager till mig att vi ska aka fram till den roda linjen, men milisekunden efter angrar han sig - too late- jag ar redan pa vag! men jag hor ju vad han sager och forsoker liksom backa tillbaka - too late again- da kommer liften och pressar mig liksom ut mot deras skidlarare sa att vi blir uppmosade mot en vagg bredvid. de stannar hela liften och kristien och christelle som inte hade upptackt dramatiken annu vander sig om och SKRATTAR HELA VAGEN UPP MOT TOPPEN. 



saker jag mer tanker pa skulle vara trevligt att ha till hands an saknar:

image76

svensk musik. nyponsoppa. apoteket. yoghurt i stora paket. att kunna laga min egen mat. losgodis. promenera. cykla. p3. svt. svensk morgontidning. chokladpudding. soppa och knackebrod med ost. 


quotes

- michael, i'm sorry but i'm not feeling very well so i will not be so fun to hang out with today
- emma, don't worry! i'm sick too you know - i have a runny nose.
- oh, then we are sick buddies
- yeah

fyra dagar senare kallar han mig fortfarande sickbuddy hela tiden. 'sickbuddy it's your turn", "do you want to play a game, sickbuddy"?, sickbuddy, sickbuddy, sickbuddy...

- michael is the one that is a chatty box nowadays
- well, yes, but that doesn't mean that you're not. you're a chatty box too
- no, i'm not talking all the time anymore
- PUH
- don't you remember when we saw indiana jones, i didn't sat anything then (det var en manad sedan)

- i'm gonna draw a ballet picture
- to bring to your next class?
- no. i told miss nanting about it and she said it was a good idea but she didn't want me to bring it
- why not?
- she said it would look too horrible
- hahaha! did she say that?
- no, i'm just making it up

- emma, we're gonna play a frog game
- no, michael, i'm sorry but i don't have energy to play games where i have to pretend i am something else
- no, you don't have to pretend. you are gonna be a human in the game
- no no no
- but emma, you don't have to pretend, you're allready a human!





mitt rum


BIld 1 fv: dar har vi min queen size bed som jag inte kunde sova i de forsta tva manaderna. orsak? for stor och for bekvam helt enkelt. till vanster om min sang kan man skymta min sjukt snygga orange vaska, samt min scrapbook som jag borjat fixa med.
Bild 2: min blommiga fatolj dar jag satt och redde ut garnnystan i tva timmar, nar antligen emma och karin ringde mig sa att jag fick mig en paus. kan aven se mitt overfylla avlastningsbord, hrm skrivbord var det ja... dar under nanstans.
Bild 3: har ar mina fina svenska vanner! korten ar fran en kvall med linnea, emelie, sofie och sofie nar vi var ute och at och sen partajade.
Bild 4: mitt avlastningsbord igen och min travel-spegel. spegeln fungerar som sa att jag har kung silvia och ganget som startpunkt nere till vanster, som start pa min resa, sen har jag kopt vykort fran varje stad jag har besokt. den senaste staden jag har besokt ar alltsa hogst upp. sen har vi min rochesterhand som jag kopte nar vi sag en hockeymatch. dar bak nanstans har jag ocksa ett katolskt kors som mer fungerar som en ram da jag har tejpat min syster pa korset. hahaha... aldrig forr tankt pa hur lustigt det ar egentligen - syrran pa korset. sorry.
Bild 5: Ohh, min walk-in garderob! den ar trevlig och aldrig sarskilt stadad.
Bild 6: det sotaste! fick dessa blommor och kort av jennie i mandags. efter att hon fick veta att jag var sjuk korde hon 25 minuters bilresa till mig och overlamnade detta tillsammans med sina sma pojkar. det var sa fint.


RSS 2.0