NYC & EMILY

image121


Wow, vilken weekend i New York! Vadret var makalost soligt och jag har haft sa himla roligt (rimmar'n)! 

Det forsta vi gjorde torsdag kvall var att ta oss till Harlem for att checka in pa vart vandrarhem. Nagonstans laste jag att Harlem har varit med om en forandring de senaste aren, men vi kan anda inte komma ifran att det var ratt laskigt att tva sma blonda toser gick omkring dar elva pa kvallen. Vart vandrarhem skulle inte ge oss en lugnande kansla heller, visade det sig.

Vandrarhemmet var val vad man skulle kunna kalla en katastrof! VI hade bokat ett tjejrum, men nar vi kom dit visade det sig att de hade gett vara reserverade platser till nagon annan. Nar vi val fick vart mixade rum visade det sig att Pierre de la France var festfixare och hade anordnat en fest i vart rum. Vi fick bekampa var trotthet och istallet inta ringen pa golvet for att leka en av Pierres roliga lekar (!)... Som slutade med att en av killarna var sa full att han trillade ur vaningssangen, tog sangen med sig och landade under denna. Klarade sig dock oskadd.


Morgonen darpa tog vi oss in till Manhattan for att hitta Ginas systers lagenhet dar vi skulle spendera kommande tva natter. Det var en fin lagenhet med perfekt lage. 

Da vadret var sa himla fint var det mysigt att bara strosa runt pa Fifth Avenue och sitta i Central Park med solen i ogonen och hora ljudet fran en avlagsen saxofon. Aven om det lockade att sitta kvar dar hela dan och titta pa alla manniskor som passerade, sa fick vi ju faktiskt ta tillfallet i akt att fa ut lite mer av var vistelse an sa. 

Vi gick till Rockafellar Center, New York Public Library, TImes Square och sedan vidare till TKTS office for att forsoka fa billigare biljetter till en Broadway musikal senare pa kvallen. Det visade sig att det var inte alls sa svart. For 45 dollar var gick vi och sag Grease senare pa kvallen. 

Innan dess akte vi hem och piffade till oss. Mitt i piffandet blir det stopp i Ginas systers toalett och vattnet bara stiger och stiger och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Men vattnet hade uppenbarligen ett tydligt mal - GOLVET - och jag fick annu mer panik da jag insag att de inte har en sandar grej som man fixar stopp i toaletten med. Sa jag fick ju ga ner till receptionen i det fina hus de bodde i och beratta for dorrmannen dar om mitt problem. Som tur var hade han en som jag kunde lana. Och som tur var har man ju sett ett antal amerikanska filmer dar en handy man kommer till en snygg tjejs lagenhet och fixar hennes toalett, sa jag visste ju precis hur det skulle ga till.

I lordags sov vi ut, sedan akte vi till Battery Park dar vi skulle ta farjan ut till Statue of Liberty, Frihetsgudinnan. Vadret var fortfarande jattefint, sa vi kunde sitta pa dacket och skada nar denna vackra kvinna kom oss narmre och narmre. Det var sa himla haftigt! Hon var sa stor (48 meter lang) och hennes grona klanning gjorde sig sa fint till den bla himlen. Vi fick se en utstallning om varfor hon blev till samt se processen fran ide till verklighet. 

Kort lektion: Det gick att skada henne for forsta gangen pa Ellis Island 1886. Hon var en present fran fransmannen som hade hjalpt amerikanerna under deras inbordeskrig. I boken hon haller i sin hand star det 4 juli 1776 med romerska siffror. Hennes sju spetsar pa kronan symboliserar de sju kontinenterna.

Nar vi kom tillbaka till fastlandet igen tog vi tunnelbanan till Brooklyn for att sedan ga darifran over Brooklyn Bridge till Manhattan. Darefter vidare till Chinatown och sedan hem igen for att gora oss ordning for lordagkvallens aktiviteter. Vi hade kopt biljetter till en Comedy show. Det visade sig dock att de inte var sadar jatteroliga och att en cola kostade 10 dollar STYCK. Efter den festliga forfesten tog vi tunnelbanan vidare for att forsoka komma in pa en av de klubbar i Greenvich. Vi lyckades dock inte sa vi fick ga till en lounge istallet, Cowgirl, och spendera kvallen dar istallet. Vi drack sjukt mycket ol och sedan akte vi svarttaxi hem och somnade. Haha! 

Sondag, sista dagen for mig i staden, spenderade vi i Chinatown igen. Vi at lunch dar och sedan fikade vi dar och sedan akte vi tillbaka till lagenheten igen for att hamta vara saker och bege oss pa olika hall. Jag mot flygplatsen och Emily mot Harlem. 

Planet var forsenat som vanligt, fick vanta i TVA timmar pa FLYGPLANET innan flyget skulle LYFTA. sen tog det ytterligare en timme att komma hem. sen fick vi vanta pa vaskorna LANGE eftersom de hade lagt vara vaskor pa ett annat band an vad det var tankt att de skulle gora. Sen forsokte jag hitta min bil pa den gigantiska flygplatsparkeringen i 40 minuter. Som tur var ar Kristien pa vastkusten och ar darmed 3 timmar bakom oss, sa jag kunde ringa henne sa att hon fick halla mig sallskap medan jag var upprord och frusen av rochesters kyla. sen forsokte jag hitta en bensinstation dar man faktiskt kunde tanka. SEN kunde jag aka hem till Victor. Var hemma halv tva inatt.

Bortsett fran det sistnamnda har det dock varit en skitnice helg! jag har haft sa himla, himla roligt med emily och jag har verkligen njutit av varje sekund i new york.



Kommentarer
Postat av: Lou Cigaro

Helloj,

Är du sugen på en ny design? I min blogg finns det just nu en tävling där jag lottar ut en design. Om du är i behov av en är det bara att titta in!

Ha en bra dag. (;

2008-03-17 @ 16:20:13
URL: http://cigaro.blogg.se
Postat av: Linus

Emma, jag är så avundsjuk på dig. Vill också kunna åka till New York bara över helgen... Orättvist ju! Kram

2008-03-26 @ 22:33:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0